Posted by: |

Патриотичният учител по родолюбие – “Букварино” продължава да раздава награди.

12-годишната Ема Евгениева от Видин стана победител в месечната томбола на www.bukvarino.bg. Така малкото дете зарадва цялото си семейство, което ще получи незабравима тридневна екскурзия по стъпките на българската история.

Детето, което е запалено по математика, с интерес е отговаряло на въпросите, свързани с игрознанието, създадено от амбициозния екип на “Сдружение Азбукари” и съдействието на “Лактима Балкан”. Любимата историческа личност на Ема от картите на образователното помагало е цар Симеон Велики, така се е казвало и нейното училище във Видин. Сега 12-годишното дете учи в математическата гимназия в града. Тя заедно със своя 9-годишен брат и родители ще се възползват от голямата награда.

Томболата се разигра в откритата класна стая на Първа частна математическа гимназия в София. Любезните домакини в лицето на г-жа Димитрова и г-жа Райчева разведоха екипа на Азбукари в училището, а след това дойде ред и за тегленето на томболата. От ръката на 9-годишната Теодора Сотирова бе изтеглен победителят, така Ема и нейното семейство вече мислят за приятните моменти, които ги очакват по време на тридневното пътешествие. Награди имаше за всички ученици от школото, които получиха млечно-кисели напитки, предоставени от компания “Лактима”.

„Смело мога да кажа, че нашият екип е изключително амбициозен и създава продукти, които са в полза на учениците във всеки един предмет по време на тяхното обучение. „Букварино“ и детската карта на България „Обичай Родината“ са показателни за нашата инициативност и желание да бъдем креативни. Помагаме децата да научават нови неща по един ненатрапчив и забавен начин. Ние от „Сдружение Азбукари“ смятаме, че това е пътят на образователната ни реформа, заяви главният координатор на организацията – Яна Трендафилова. Тя коментира, че дейността на екипа показва, че нещата в България могат да се случват. “Създаваме събития, на които разкриваме предимствата на нашите иновативни продукти, а те са полезни за обществото”, допълни Трендафилова.

Продължавайте да отговаряте правилно на въпросите на www.bukvarino.bg, Вие правите добро по този начин, защото всеки взел си „Букварино“ ни помага да изградим модерна класна стая във Велико Търново. Това е следващата, но не и последна наша образователна инициатива, каза Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“. Тя призова всеки, който иска да стане част от каузата на Азбукари да посети сайта www.azbukari.org. Там може да се намери пълна информация за всички предстоящи проекти и инициативи на организацията.

Напишете коментар

*